Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ

Νέα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα εκδώσει το Γενικό Λογιστήριο, μετά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν και τις αλλαγές που υποσχέθηκε ότι θα κάνει η κυβέρνηση. Τα νέα σημειώματα θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο και τη σχετική εφαρμογή του TaxisNet το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα – δηλαδή, με ένα μήνα καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό – θα καταβληθεί από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων η πρώτη δόση του φόρου.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτό που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα είναι αφενός αν η δόση του Σεπτεμβρίου θα είναι διπλή (δηλαδή αν θα συμπεριλαμβάνει και τη δόση του Αυγούστου) και, αφετέρου, ο συνολικός αριθμός των δόσεων. Η κυβέρνηση αναμένει την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος θα πρέπει να υπολογίσει εάν θα υπάρξουν ταμειακά προβλήματα τους επόμενους μήνες στην περίπτωση που επεκταθούν οι δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τις τις ίδιες πληροφορίες, μετά τις 26 Αυγούστου θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήματα τη Βουλής νομοθετική διάταξη, με την οποία θα διορθώνονται τα τεράστια λάθη που έγιναν στα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος. Αμέσως μετά, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στη νέα εκκαθάριση μόνο για τα προβληματικά εκκαθαριστικά σημειώματα και συγκεκριμένα γι' αυτά τα οποία ευθύνεται η φορολογική διοίκηση. Η νέα εκκαθάριση θα οδηγεί σε μειώσεις σε σχέση με τα υπέρογκα ποσά που αρχικώς είχαν καταλογιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου