Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΜΙΣΘΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Αν μη τι άλλο, οι 21 ευρωβουλευτές που στείλαμε απόψε στο Ευρωκοινοβούλιο με την ψήφο μας, οικονομικό πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Το συνολικό πακέτο των απολαβών τους -μισθοί, εισιτήρια, αποζημιώσεις συμμετοχής σε επιτροπές κλπ- τους εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να περάσουν πέντε άνετα χρόνια. Θέλετε να μάθετε πόσα βγάζει ένας ευρωβουλευτής Έλληνας ή ξένος; 
Καταρχήν ο μηνιαίος μισθός, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Καθημερινή, ανέρχεται στα 7.807,12 ευρώ μεικτά, ή στα 6.083,91 ευρώ καθαρά αν ληφθούν υπόψη και οι κρατήσεις για τους φόρους. Πέρα από τον μισθό, ο Ευρωβουλευτής λαμβάνει αποζημίωση 298 ευρώ για κάθε φορά που ασκεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει την διαμονή του, τα γεύματά του και άλλες παρόμοιες δαπάνες. Όταν οι συνεδριάσεις λαμβάνουν χώρα εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η αποζημίωση ανέρχεται στα 149 ευρώ. Επιπλέον λαμβάνει μια αποζημίωση των 4.202 ευρώ για τα γενικά του έξοδα. Εννοείται πως το Κοινοβούλιο παρέχει στους βουλευτές του χλιδάτα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο καθώς και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από και προς την Ευρωβουλή. Επιπλέον του παρέχει επιπλέον 24 εισιτήρια τον χρόνο για προορισμούς μέσα στην χώρα του και άλλα τόσα για διεθνείς προορισμούς, ποσό που υπολογίζεται στα 4.148 ευρώ.
Και αν ακόμα δεν έχετε πειστεί προσθέστε στις μηνιαίες απολαβές το ποσό των 19.364 ευρώ για απασχόληση προσωπικού και εκπόνηση μελετών. Τουλάχιστον το τελευταίο αυτό ποσό ο ευρωβουλευτής δεν μπορεί να το "μοιράσει" απευθείας καθώς υπάρχουν διαδικασίες και ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου